torsdag 8. november 2012

Hva med et gratis kurs på Stanford eller Princeton? Idag har jeg gitt tilbakemelding til en lærer fra Saudi Arabia som vil begynne med eleventreprenørskap, til en skoleleder i Russland som skal utvikle engelskkurs og en amerikaner som vil utvikle et onlinekurs for flygere. Utrolig spennende!
Hvorfor? Jeg er med på et onlinekurs på Stanford University. Kurset heter:Designing a new learning environment har rundt 6000 deltagere fra hele verden og er gratis!  Kurset er på 10 uker og det forventes 3-5 timers innsats i uka.

Det er en trend blant mange av verdens toppuniversiteter å tilby gratis online kurs, også kalt MOOC, massive online open courses.  Mange av kursene har flere titusen deltagere. Se her:  CourseraedXUdacity  for oversikt over kurs som tilbys. 
Dette gir enestående tilgang for folk fra hele verden til utdannelse på toppnivå. 
The Year of th MOOC, New York Times

Etter jul skal jeg begynne på dette kurset E-learning and Digital Cultural på The University of Edingburgh, det er åpent for alle!


Her forklarer en av professorene på Stanford hvordan de tenker rundt Online Education.


2 kommentarer:

  1. Dette er uten tvil helt fantastisk! Og nå skal jeg endelig komme i gang med å se etter hvilke kurs som jeg kan være interessert i å ta. Takker for supert tips!

    SvarSlett
  2. sendte deg akkurat en tweet, men kan gjenta her. Om jeg vil delta på et slikt on-line kurs som du skriver om, hvordan kan jeg få "nyss" om dem på forhånd, slik at jeg kan planlegge litt, og ikke bare høre at du skriver om dem mens de pågår/ i ettertid? jarle@formatfilm.no

    SvarSlett