torsdag 13. september 2012

Alle kan lære alt, av alle - overalt


“The illiterate of the 21st century will not be those who cannot read

and write, but those who cannot learn, unlearn, and relearn.”

Alvin Toffler

Det foregår en utdanningsrevolusjon på nettet. Lærestoff fra hele verden gjøres tilgjengelig for alle. Millioner av bøker skannes inn, instruksjonvideoer produseres i høyt tempo og forelesninger streames. Utallige lærere gjør sine opplegg tilgjengelig og tilgangen på spillbaserte læringsprogrammer er enorm. Flere og bedre onlinekurs tilbys over hele verden. Det meste av dette er helt gratis! Det er opparbeidet en fantastisk dugnads- og delekultur når det gjelder utdanning på nett. Alle kan lære alt, av alle - overalt! Når man legger til at alt dette lærestoffet er tilgjengelig på smarttelefonen de fleste har med seg i lommen, da må revolusjon være ordet å bruke. 

Dagens teknologi tilbyr elevene tilgang til endeløse mengder av informasjon om alle emner vi underviser på skolen. Det handler ikke lenger bare om hvem som har informasjonen i hodet, men om hvem som kan finne informasjonen raskest og hvem som vet hva man skal gjøre med informasjonen man finner. Det handler om hvem som klarer å skille ut den viktigste informasjonen og forstår hvordan man kan utnytte den. Det handler om hvem som klarer å bearbeide informasjonen, gjøre den til sin egen og kunne presentere den for andre.

Hvis vi vil forberede elevene på den fremtiden de skal leve i, må skolen lære elevene hvordan de kan utnytte webteknologien til å lære. Dette vil være helt avgjørende ferdigheter i vårt århundre. Mange yrker som vil være vanlige om noen få år, kjenner vi ikke til idag. De fleste vil ha behov for å lære hele livet. Tilgangen er der, hvis du vet hvordan du skal utnytte den.

Anbefaler denne boken:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar